Social 23 Martie 2014 12:14
Actorul Traian Buzoianu, una dintre cele mai iubite figuri ale Teatrului National din Timisoara, a murit, sambata, la varsta de 66 de ani, potrivit unui comunicat transmis de institutia de spectacole.

"Titi a plecat. S-a dus sa faca alte lumi sa rada si sa se bucure de marele lui talent. Dar pe noi, cei de-aici, in aceasta sambata insorita de martie Traian Buzoianu ne-a parasit. Unul dintre marii actori comici ai Romaniei, una dintre cele mai iubite figuri ale Teatrului National din Timisoara, timp de aproape patru decenii Traian Buzoianu si-a regalat publicul cu acel umor hatru care i-a marcat creatia cu o tusa inconfundabila. Traian Buzoianu a oferit scenei timisorene cateva dintre cele mai fulminante personaje comice ale istoriei sale", se spune in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Nascut in 28 aprilie 1947 la Meteleu, judetul Buzau, Traian Buzoianu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti. De atunci, Teatrul National din Timisoara l-a adoptat pe Titi Buzoianu, iar el, la randul lui, a adoptat Teatrul National.

"In spatele hohotului de ras, al ghidusiilor si al bucuriei care l-au insotit mereu, Traian Buzoianu a pastrat mereu o mare delicatete, o fragilitate si, mai ales in ultimii ani, un fel de oboseala a fiintei. A fost, prin insasi structura sa, un prieten. 'Titi' sau 'domnul Titi', cum ii spuneau cei mai tineri, dadea incredere tuturor celor din jurul sau. A fost un partener de scena extrem de generos si si-a iubit colegii care, indiferent de generatie, l-au iubit pe masura. Rolurile lui au acoperit toata istoria teatrului, de la Euripide la Brecht, de la Molière, Shakespeare sau Carlo Gozzi la Neil LaBute, Thomas Berhanrdt sau Hanoch Levin, de la Caragiale la Ion Baiesu, Mazilu sau Tudor Popescu, trecand prin Gogol, Cehov, Goldoni, Sorge. Toate personajele sale ii vor purta amprenta mereu", se mai spune in comunicat.

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

Actorul Traian Buzoianu va fi inmormantat luni, de la ora 12.00, la cimitirul din Calea Lipovei din Timisoara. Cei care doresc sa isi ia ramas-bun de la Traian Buzoianu o pot face duminica, de la ora 17.00, la capela mare a cimitirului din Calea Lipovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.