Social 22 Martie 2014 13:14
Aproximativ 15 studenti romani vor primi o bursa din partea companiei Huawei pentru a studia in China, a anuntat, vineri, la Shenzehen, managementul companiei, dupa o intalnire cu vicepremierul Liviu Dragnea, aflat in China.

"Huawei va oferi burse unui numar de studenti romani pentru a veni in China si pentru a participa la cursuri de instruire profesionala", a anuntat unul dintre directorii companiei, transmite MEDIAFAX.

Pentru inceput, se intentioneaza oferirea a unui numar cuprins intre 10 si 15 burse.

La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea a precizat ca vor fi alesi studenti foarte buni care se specializeaza in domeniul IT, in universitati din Romania.

Infiintata in 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiter in Armata Populara a Chinei, Huawei Technologies este cel mai mare furnizor mondial de solutii IT&C, cu venituri de 35,4 miliarde de dolari in 2012. Subsidiara locala a Huawei si-a inceput activitatea in 2003.

Vicepremierul Liviu Dragnea se afla, in perioada 20-26 martie, in vizita de lucru in China, el fiind si coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia Reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.