Social 21 Martie 2014 16:18
Consilierul procurorului sef al DIICOT, Mihail Udroiu, a declarat, vineri, ca membrii gruparii evazioniste din dosarul carnii alterate au pus in pericol sanatatea cetatenilor, produsele comercializate de acestia avand destinatii multiple.

"In momentul acesta, procurorii au o suspiciune rezonabila ca activitatile desfasurate de gruparea infractionala organizata targhetau, pe de o parte, afectarea sigurantei statului prin intermediul evaziunii fiscale, iar pe de alta parte, puneau in pericol serios sanatatea cetatenilor", a spus Udroiu, potrivit MEDIAFAX.

Consilierul sefului Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a precizat ca produsele din carne comercializate de membrii gruparii aveau destinatii multiple. Intrebat daca printre destinatii erau si spitalele, Udroiu a spus ca nu are astfel de informatii.

"Ceea ce investigam noi, in principal, este evaziunea fiscala si este o frauda extrem de ridicata. Pana la acest moment, prejudiciul preliminar este de aproximativ patru milioane de euro. Pe de alta parte, este componenta referitoare la punerea in circulatie a unor produse de carne expirate sau utilizarea acestora in cadrul societatilor de catering, sau livrarea catre abatoare sau societati care fabricau mezeluri", a mai spus Mihail Udroiu.

Consilierul DIICOT a adaugat ca ancheta Parchetului vizeaza faptul ca unii dintre membrii gruparii infractionale erau anuntati, in prealabil, de functionari ai statului ca urmeaza sa aiba loc controale.

"Ceea ce vizeaza ancheta DIICOT-ului, si vizeaza in special persoane care se afla intr-un control, fie protectia consumatorului, fie pe sanatatea publica, din cadrul DSV-ului, vizeaza protectia de la nivelul structurilor locale, in special zona Clujului", a conchis Udroiu.

In acest dosar, procurorii DIICOT - Structura Centrala au facut, in 12 martie, 102 perchezitii domiciliare in 18 judete, fiind vizate 80 de persoane din doua grupuri infractionale organizate. Anchetatorii fac cercetarile pentru evaziune fiscala, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta, prejudiciul produs de membrii celor doua grupari fiind estimat la peste 15 milioane de euro.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.