Social 20 Martie 2014 12:48
Mai mult de140 de infractiuni au fost comise de elevi in scoli, in primul semestru al anului scolar 2013-2014, cele mai multe fapte fiind cele de lovire si furt,

Potrivit politiei Capitalei in urma unei analize a Serviciului Prevenirea Criminalitatii, politistii au constatat ca cele mai multe conflicte intre elevi apar in timpul pauzelor, de cele mai multe ori in urma unor discutii contradictorii.

Politistii au stabilit ca elevii se bat si in timpul orelor de sport, in curtea scolii si la sfarsitul orelor de curs.

Din numarul total de fapte penale comise in scoli, aproximativ 70 au fost loviri si alte violente.

O alta infractiune des intalnita in randul elevilor este furtul. Politistii Serviciului Prevenirea Criminalitatii sustin ca cele mai multe furturi vizeaza telefoanele mobile. Acestea sunt furate, in principal, din vestiarele salilor de sport, dar si in timpul recreatiilor, cand multi elevi isi lasa telefoanele in clasa, nesupravegheate.

In primul semestru s-au inregistrat aproximativ 40 de astfel de furturi si au fost intocmite, in plus, doua dosare penale pentru insusirea bunului gasit.

Potrivit Politiei Romane, in anul 2013, la nivel national, jumatate dintre faptele penale comise de elevi in scoli au fost infractiuni de furt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.