Social 19 Martie 2014 17:06
Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi atacata la instanta suprema.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, ar fi cerut unui om de afaceri un milion de euro pentru a-l ajuta sa castige un dosar de arbitraj, iar marti a primit de la acesta 200.000 de euro din suma ceruta, fiind retinut pentru trafic de influenta, a informat Directia Nationala Anticoruptie, transmite MEDIAFAX.

DNA a aratat ca procurorii Sectiei de Combatere a Coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul lui Vlasov, pentru trafic de influenta.

Vlasov a fost denuntat la DNA de un om de afaceri, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar marti a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, asupra presedintelui Camerei de Comert fiind gasita suma de 200.000 de euro, a precizat sursa citata.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a fost audiat marti noapte la DNA, iar la finalul declaratiilor, procurorii au emis ordonanta de retinere pe numele acestuia, pentru 24 de ore, respectiv de miercuri, ora 00.35 pana la joi, la aceeasi ora.

Potrivit ordonantei de retinere, incepand din 2013, martorul denuntator, alaturi de fostul sau partener de afaceri, erau parti intr-un dosar de arbitraj, in calitate de parati-reclamanti, cauza fiind inregistrata pe rolul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Printr-un intermediar, denuntatorul ar fi aflat ca Mihail Vlasov este interesat de industria de tipar din Romania si ca doreste sa-l cunoasca.

Astfel, in 13 martie, in urma unei programari prealabile, denuntatorul a mers la biroul lui Vlasov, din sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, unde, pe parcursul discutiei, i-ar fi pretins un milion de euro pentru a-l ajuta sa castige procesul.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

"Dupa mai multe negocieri, in finalul discutiei, Vlasov Mihail i-a propus denuntatorului urmatoarea intelegere: sa-i promita acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, pana la termenul din 19.03.2014, sa ii dea 200.000 euro, urmand a primi de la instanta mai multe termene de judecata, astfel incat sa aiba timpul necesar sa achite, in transe, intreaga suma de bani", au aratat procurorii in documentul citat.

Mihail Vlasov s-a intalnit cu denuntatorul, marti, in jurul orei 20.00, intr-un restaurant din Bucuresti si a reiterat solicitarea de a primi un milion de euro, "in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, promitand ca ii va determina pe acestia, ca in exercitarea atributiilor de serviciu sa pronunte o solutie favorabila denuntatorului", potrivit DNA.

Citeste si:
Parlamentul a decis! Niculae Bădălău a fost revocat de la Curtea de...
Parlamentul a decis! Niculae...

Presedintele Camerei de Comert i-ar fi invederat denuntatorului ca, initial, trebuie sa primeasca 200.000 de euro, iar dupa ce instanta de arbitraj ar dispune amanarea cauzei, pana la urmatorul termen de judecata, sa ii mai dea inca 300.000 de euro. Vlasov ar fi spus ca, dupa ce va primi si aceasta suma, instanta de arbitraj ar fi dispus solutia favorabila denuntatorului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.