Social 18 Martie 2014 14:55
Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost trimis in judecata in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu, pentru a interveni la judecatori de la instanta suprema.

Procurorii Sectiei de combatere a coruptiei l-au trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, pentru infractiunea de trafic de influenta, dosarul urmand sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti, arata marti Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat de presa.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins in mod direct, de la o persoana, denuntatoare in cauza, un milion de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din compunerea completului investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia penala, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila acesteia. In acel dosar, denuntatorul declarase recurs impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii, pentru infractiunea de favorizare a infractorului, scrie MEDIAFAX.

"Inculpatul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare NCP si NCPP)", au precizat procurorii.

Recursul a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei. Rudel Obreja declara in 13 februarie ca denuntatorul este Sorin Ovidiu Vintu, iar dosarul ar fi urmarea unei "inscenari" a acestuia.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.