Social 18 Martie 2014 13:25
Metrorex a retras cardurile care putea fi folosite atat la metrou cat si pe mijloacele de transport in comun, din cauza datoriilor de aproximativ 15 milioane lei pe care RATB le are de platit companiei, reprezentantii regiei spunand ca suma a ramas neachitata "in contextul economic dificil".

Metrorex nu mai accepta, din 14 martie, la plata calatoriei cu metroul cardurile Activ emise si reincarcate de RATB si nici biletele unice RATB - Metrorex. Decizia a fost anuntata in urma incetarii contractului incheiat intre Regia Autonoma de Transport Bucuresti si SC Metrorex SA.

Reprezentantii RATB au precizat, marti, ca Metrorex a renuntat la cardurile Activ din cauza datoriilor regiei catre compania de transport. Potrivit acestora, la sfarsitul anului trecut, debitul catre Metrorex era de 17,3 milioane de lei, din care s-au achitat, de la inceputul anului, 2.123.193 de lei, iar marti urmeaza sa fie platita suma de 1.993.523 de lei.

"Dorim sa-i asiguram pe partenerii nostri ca RATB va depune toate efortuile pentru a-si onora obligatiile de plata", au aspus reprezentantii RATB, care precizeaza ca datoriile au ramas neachitate "nu din rea vointa", "ci in contextul economic dificil traversat in ultimul an".

Potrivit RATB, aproximativ 25.000 de calatori foloseau luna cardurile Activ. Pe cardurile Activ, functionale din 2006, calatorii puteau depune bani atat pentru transportul cu mijloace RATB, cat si cu metroul, informeaza MEDIAFAX.

Conducerea RATB a facut un apel la conducerea Metrorex sa revina asupra deciziei luate, pentru ca cetatenii sa poata beneficia si pe viitor de facilitatile incluse in oferta comuna.

"Apreciem ca integrarea tarifara a celor doi mari operatori de transport public din Capitala este o solutie benefica pentru publicul calator, care are la dispozitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.