Social 17 Martie 2014 16:07
17 mineri de la Exploatarea de Uraniu Crucea ameninta ca se vor bloca in subteran, daca revendicarile lor, intre care marirea salariilor si acordarea de prime in cuantum de 600 de lei nu vor fi solutionate.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat ca 17 mineri de la Exploatarea Miniera de la Crucea, apartinand Companiei Nationale a Uraniului, se afla in subteran si ameninta ca se blocheaza acolo daca revendicarile lor nu sunt solutionate.

Minerii au transmis o scrisoare conducerii CNU in care solicita, intre altele, afisarea publica a salariilor din companie, ca cel mai mare salariu sa nu depaseasca 5.000 de lei, marirea salariilor cu 14 la suta, acordarea de prime in cuantum de 600 de lei de Paste, Craciun si Ziua Minerului, si ca norma zilnica de hrana sa fie de 13 lei, dar si ca noua grila de salarizare sa fie pe doua componente, suprafata si subteran.

Potrivit MEDIAFAX, Sinescu a mentionat ca sindicatul din cadrul exploatarii nu a achiesat la protestul celor 17 mineri. El a spus ca in punctul de lucru Botusanu si in punctul de lucru Crucea activitatea se desfasoara normal, in primul lucrand circa 230 de angajati, iar in al doilea, 130 de angajati.

"Doar cei 17 nu lucreaza. A coborat directorul adjunct la ei sa discute", a spus prefectul. El a mentionat ca directorul Companiei Nationale a Uraniului, Ioan Moraru, se afla in zona si discuta cu liderii sindicali.

Exploatarea Miniera Crucea este singura exploatare de uraniu functionala din tara, avand doua puncte de lucru - Crucea si Botusanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.