Social 16 Martie 2014 13:51
Victor Ponta multumeste autoritatilor implicate in gestionarea evenimentelor ce au marcat Ziua maghiarilor de pretutindeni, aratand ca acestea au avut un comportament democratic si civilizat chiar si in fata unor discursuri "uneori incitante si periculoase".
"Doresc sa felicit si sa multumesc in acelasi timp tuturor autoritatilor implicate in gestionarea evenimentelor de ieri. Am remarcat profesionalismul cu care institutiile statului au gestionat acest moment important pentru cetatenii romani de nationalitate maghiara. Faptul ca nu au existat incidente si provocari care sa conduca la o escaladare anormala si inutila a situatiei arata ca autoritatile si-au facut bine treaba, oferind cetatenilor un sentiment de siguranta, de protectie si de normalitate. Vreau sa salut acest exemplu de comportament democratic si civilizat partea autoritatilor statului, care, chiar si in fata unor discursuri uneori incitante si periculoase, au evitat orice gest care sa poate fi interpretat drept o provocare. Institutiile au actionat exemplar si, pentru acest lucru, trebuie felicitate", afirma Ponta, in mesajul transmis duminica, citat de MEDIAFAX.

El adauga ca aceasta este normalitatea unui stat european ce isi asuma si crede in valorile democratice, in care suprematia apartine doar legii si in care drepturile si libertatile cetatenesti sunt dublate de responsabilitate si respect fata de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.