Social 15 Martie 2014 16:00
Mai mult de 300 de persoane au luat parte, sambata, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la un mars prin centrul municipiului Cluj-Napoca, de la Institutul Teologic Reformat din Piata Avram Iancu si pana la Biserica "Sfantul Mihail" din Piata Unirii, participantii intonand imnul Ungariei si imnul secuiesc.

Maghiarii s-a adunat, sambata, la ora 11.00, in fata Institutului Teologic Reformat din Piata Avram Iancu, cu steaguri ale Romaniei, Ungariei si Tinutului Secuiesc, multi avand in piept cocarde in culorile rosu, alb si verde, transmite MEDIAFAX.

Aproximativ 300 de persoane au plecat apoi in mars pe bulevardul 21 Decembrie 1989, insotiti de o fanfara, si au ocupat o banda de circulatie pe carosabil, pana la Biserica Romano-Catolica "Sfantul Mihail" din Piata Unirii, unde la ora transmiterii acestei stiri are loc o slujba religioasa.

In timpul marsului, participantii au intonat cantece patriotice, dar si imnul Ungariei si imnul secuiesc.

Printre participanti s-au numarat reprezentanti ai UDMR, PPMT, dar si consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos. La finalul marsului, in fata Bisericii "Sfantul Mihail" a aparut si un grup de cativa membri ai Miscarii de Tineret din cele 64 de Comitate, care au intrat si ei la slujba.

Programul manifestarilor de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni mai cuprinde, la Cluj-Napoca, de la ora 13.15, o ceremonie de depunere de coroane de flori la placuta poetului maghiar Petofi Sandor de pe strada Avram Iancu, iar tot acolo vor fi sustinute discursuri de catre oficialitati locale si lideri ai UDMR.

Sambata, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, au loc manifestari in toate judetele din Transilvania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.