Social 14 Martie 2014 15:00
Avocatii lui MM Stoica spun ca sentinta managerului Stelei in Dosarul Transferurilor incalca Constitutia.

Instanta de rejudecare a condamnat in mod nelegal si cu incalcarea flagranta a principiului legii penale mai favorabile pe inculpatul Mihai Stoica (...) in ciuda faptului ca legea in vigoare prevedea limite de pedeapsa vadit inferioare", spun aparatorii in cererea de contestatie in anulare depusa la Curtea de Apel Bucuresti, citati de MEDIAFAX.

Totodata, potrivit cererii, in cazul lui Mihai Stoica infractiunile s-au prescris atat in ceea ce priveste faptele de inselaciune, cat si cele de spalare de bani.

In cadrul contestatiei in anulare, avocatii lui Mihai Stoica cer suspendarea executarii deciziei din data de 4 martie.

"Este evident ca pentru ambele infractiuni de inselaciune pentru care Mihai Stoica a fost condamnat legea penala mai favorabila e noul cod. (...) Daca la data intrarii in vigoare era prescrisa raspunderea penala pentru evaziune fiscala si spalare de bani nu se poate vorbi de conflict cu noul penal?", arata avocatii in documentul citat.

Avocatii lui Mihai Stoica si Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucuresti contestatie in anulare in cazul condamnarilor la trei ani si sase luni, respectiv sase ani si patru luni, primite de cei doi in dosarul transferurilor de jucatori.

Avocatul lui Mihai Stoica a depus in 7 martie sesizarea, care va fi judecata in 21 martie.

Contestatia lui Cristian Borcea a fost inregistrata in 12 martie si urmeaza sa se stabileasca data la care aceasta va fi judecata.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, in 4 martie, pe managerul general al FC Steaua Mihai Stoica la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare si pe fostul actionar al FC Dinamo Cristian Borcea la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

In acelasi dosar, instanta i-a condamnat pe fostul actionarul majoritar al FC Rapid George Copos la trei ani si opt luni de inchisoare, pe fostul impresar Ioan Becali la sase ani si patru luni, pe impresarul Victor Becali la patru ani si opt luni, pe fostul presedintele al clubului Gloria Bistrita Jean Padureanu la trei ani si patru luni, pe fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal, la trei ani, o luna si zece zile, iar pe fostul actionar al FC Dinamo si U Craiova Gigi Netoiu la trei ani si patru luni de inchisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

Citeste si:
Geanina Terceanu, internata in stare grava
Update  Fosta judecatoare...

Mihai Stoica, George Copos si Gheorghe Popescu sunt incarcerati la Penitenciarul Rahova, Jean Padureanu este la Spitalul Penitenciarului Jilava, Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali sunt la Penitenciarul Poarta Alba, iar Gigi Netoiu, la Penitenciarul Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.