Social 13 Martie 2014 16:21
Jumatate dintre romani nu intentioneaza sa mearga in vacanta in acest an, mai mult decat dublu fata de anul trecut, iar o treime isi planifica urmatoarea vacanta abia pentru 2015, Romania fiind principala destinatie turistica, potrivit unui studiu realizat de Mercury Research in luna februarie.

Potrivit sursei citate 22% dintre romanii cu varsta peste 18 ani nu au fost in vacanta anul trecut.

"Anul acesta, numarul acestora se va dubla, intrucat jumatate dintre romani declara ca nu au in acest moment planuri de vacanta pentru 2014. Cea mai populara destinatie turistica a fost anul trecut Romania, fiind aleasa de aproape jumatate dintre romani. La distanta mare fata de Romania, in topul tarilor vizitate s-au situat Italia (13%), Ungaria (12%) si Bulgaria (12%). Alte tari in care romanii au ales sa-si petreaca vacantele anul trecut au fost Grecia, Germania, Austria, Turcia si Spania", se arata intr-un comunicat al Mercury Research.

Astfel, doar jumatate dintre romani intentioneaza sa mearga in vacanta in acest an, iar o treime isi planifica urmatoarea vacanta abia pentru 2015, scrie MEDIAFAX.

Romania ramane atractia turistica cea mai importanta si in acest an, fiind cea mai probabila destinatie pentru unul din patru romani care intentioneaza sa mearga in vacanta. Grecia (14%) si Italia (6%) sunt urmatoarele tari pe lista preferintelor de vacanta pentru 2014. In acelasi timp, circuitele care includ mai multe tari sunt o alternativa preferata de 15% dintre romani.

Varianta de transport cea mai utilizata pentru deplasarile internationale a fost masina personala (52%), fiind urmata de calatoria cu avionul (47%). Pentru vacantele in tara, doar 8% dintre romani au ales avionul, in timp ce 85% masina personala.

Autorii studiului apreciaza ca romanii sunt influentati intr-o mare masura de experientele anterioare sau de recomandarile prietenilor in alegerea destinatiilor de vacanta. Astfel, peste 80% dintre cei care planuiesc sa mearga in vacanta anul acesta nu au facut niciun fel de rezervare, si doar 7% si-au aranjat deja in intregime toate detaliile de calatorie, precum transportul si cazarea.

"In aceasta perioada, operatorii de turism au un potential considerabil, intrucat majoritatea celor care vor pleca in vacanta nu si-au organizat inca sejururile. Insa, odata cu venirea primaverii, incep sa se faca planificarile pentru concediile de vara si sunt urmarite indeaproape ofertele timpurii care au avantajul unor preturi mai bune fata de cele din sezon. Studiul arata ca operatorii de turism trebuie sa isi concentreze oferta cu precadere pe Romania si pe tarile care se afla in topul preferintelor si sa se asigure ca ofera cele mai bune servicii, intrucat romanii sunt foarte sensibili la recomandarile celor din jur", a declarat Ioan Simu, director general Mercury Research.

Citeste si:
De ce va investi Ungaria 100 de milioane de euro în turismul din...
Ungaria va investi 100 de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.