Social 12 Martie 2014 11:28
Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat miercuri, intrebat despre gruparea care ar fi comercializat produse din carne alterata, ca s-au identificat unele cantitati, care s-ar putea sa provina din zona de evaziune fiscala, precizand ca este putin probabil ca marfa sa fi ajuns la vanzare.

"Este putin probabil ca marfa sa fi ajuns sa fie pusa in vanzare. Se desfasoara deja o actiune a Directiei Antifrauda. S-au identificat anumite cantitati. Probabil ca provine din zona de evaziune fiscala si controalele au fost eludate", a spus ministrul Daniel Constantin, potrivit MEDIAFAX.

Anchetatorii fac perchezitii, miercuri, la peste 100 de adrese din Capitala si din mai multe judete, in cazul unei retele ai carei membri sunt suspectati de evaziune fiscala si spalare de bani, dupa ce ar fi livrat in magazine tone de produse din carne alterata.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile, facute de procurorii DIICOT, vizeaza membrii unei grupari organizate suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani si punere in circulatie de produse alterate.

Conform surselor citate, gruparea infractionala ar fi produs, in acest fel, un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de euro.

Angajati de la Directia Vamilor si Protectia Consumatorilor sunt suspectati ca au sprijinit gruparea infractionala, au precizat sursele citate.

Citeste si: Carne STRICATA din UE, vanduta in Romania! Anchetatorii fac peste 100 de perchezitii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.