Social 8 Martie 2014 10:31
Inundatiile din ultimele zile au afectat judetele Dolj, Teleorman, Olt, Giurgiu si Arges, unde au fost avariate mai multe locuinte si terenuri, iar in prezent sunt evacuate 10 persoane, conform situatiei prezentate de prefecti la Comandamentul pentru inundatii de la Guvern.

Astfel, in judetul Dolj, se fac interventii pentru a scoate apa din zece anexe gospodaresti si trei case si, de asemenea, se actioneaza si intr-o zona din Craiova.

La nivelul judetului Teleorman, 12 localitati si sase comune sunt afectate de ploile din ultima perioada. Totodata, zece persoane sunt evacuate, iar zece case, 111 gospodarii si 216 fantani, inundate.

Tot in Teleorman, apa a afectat 400 de metri de drum judetean si 7,4 kilometri de drum comunal, scrie MEDIAFAX.

In judetul Olt, nu sunt situatii care sa puna in pericol vieti omenesti, conform situatiei prezentate la Guvern, Astfel, nu se impun evacuari de persoane, insa 12 comune au fost afectate, 13 case avariate, iar o casa din chirpici distrusa. Tot in Olt, au fost avariate 22 de gospodarii, iar circulatia pe un drum judetean a fost restrictionata. De asemenea, 770 de hectare de teren arabil si 180 de hectare de pasuni au fost inundate. In plus, au fost prelevate probe din fantanile inundate, iar catre o comuna au fost livrati 600 de litri de apa plata, la cerere.

In ceea ce priveste situatia din judetul Giurgiu, trei comune au fost afectate de ploi, patru anexe gospodaresti si un drum judetean fiind inundate. Conform autoritatilor locale din judet, 109 hectare de pasuni si 30 hectare de teren arabil au fost afectate.

In judetul Arges, sapte curti din doua localitati au fost afectate de inundatii, in timp ce in Mehedinti si Gorj nu au fost inregistrate probleme.

La Comandamentul pentru inundatii, secretarul de stat din MAI Raed Arafat a recomandat ca populatia sa fie informata sa nu consume apa din fantanile care nu sunt verificate.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o noua avertizare hidrologica valabila incepand de vineri la ora 10.00 si pana sambata, la ora 18.00.

Astfel, codul portocaliu de inundatii a fost prelungit pe raurile Desnatui (judetul Dolj) si Raznic (afluent al Jiului - judetul Dolj). De asemenea, o avertizare cod portocaliu a fost emisa pentru raul Teleorman, pe sectorul aval Tatarasti - Olteni (judetul Teleorman), precum si pentru raul Neajlov, sectorul Vadu Lat-Calugareni (judetul Giurgiu).

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Hidrologii au mentinut si codul galben emis pentru raurile Drincea (judetul Mehedinti), Jiu - sector aval Filiasi (judetul Dolj), Motru si unii afluenti din bazinul inferior al Jiului (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj), pe Oltet, aval Otetelis (judetele Valcea si Olt) si pe unii afluenti ai Oltului inferior (judetul Olt), pe raurile din bazinul Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), pe Calmatui (judetul Teleorman) si pe Neajlov - amonte Vadu Lat (judetele Arges si Dambovita). O avertizare cod galben a fost instituita si pe raul Olt - aval de Draganesti (judetul Olt).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.