Social 7 Martie 2014 11:02
O partie de schi, prevazuta cu telescaun, instalatie de inzapezit artificial si nocturna, a fost inaugurata, joi, in statiunea Slanic Moldova, din judetul Bacau, investitia, care se ridica la 5,6 milioane de euro, fiind realizata printr-un proiect finantat de Uniunea Europeana si Consiliul Judetean.


Autoritatile din orasul bacauan Slanic Moldova au facut receptia, joi, a noii partii de schi construita in zona de nord a statiunii, printr-un proiect in valoare de 5,6 milioane de euro, finantat prin Programul Operational Regional, respectiv pe axa "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului", anunta MEDIAFAX.

Jumatate din valoarea proiectului a fost suportata de la bugetul Consiliului Judetean Bacau.

Cu o lungime de 1.414 metri, o latime medie de 38 de metri si o diferenta de nivel de 240 de metri, partia este incadrata in categoria celor usoare si, implicit, ii confera partiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat. Pentru asigurarea unor conditii optime de practicare a schiului si pentru a veni in intampinarea iubitorilor sporturilor de iarna, partia este prevazuta cu instalatie de transport pe cablu, respectiv telescaun, instalatie de inzapezit artificial, masina de batut zapada, instalatie de iluminat pentru nocturna, parcare auto si serviciu de salvamont.

Potrivit proiectului, beneficiarii directi ai partiei sunt persoanele care doresc sa schieze la nivel de incepatori si agrement, din judetele Bacau, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Vaslui, Neamt, Iasi, precum si din Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.