Social 7 Martie 2014 10:26
Raurile Desnatui si Terpezita (judetul Dolj), Raznic, Teslui si Beica (judetul Olt) sunt sub cod portocaliu de inundatii pana vineri, la ora 18.00, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Totodata, pana vineri la ora 18.00, este cod galben pe Drincea (judetul Mehedinti), Jiu - sector Filiasi-Podari (judetul Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj), pe Oltet (judetele Gorj si Valcea) si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Olt si Valcea.

De la ora 21.00, se instituie cod galben pe raurile din bazinele: Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Calmatui (judetul Teleorman) si Neajlov (judetele Dambovita si Giurgiu), valabil tot pana vineri seara.

In prezent, lucrarile hidrotehnice aflate in administrarea Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR) sunt in siguranta, iar subunitatile ANAR la nivel teritorial sunt pregatite cu echipe si utilajele de interventie operativa, informeaza institutia.

In comunele Pielesti -sat Parsani, Dragotesti - sat Popanzalesti, Predesti, Salcuta, Ghercesti, Mischii - sat Motoci, din judetul Dolj, au fost inundate mai multe terenuri agricole, din scurgeri de pe versanti si baltiri. Echipele Apelor Romane intervin cu oameni si utilaje, precum si cu peste 2.000 de saci de nisip, pentru intarirea liniilor de aparare din zona localitatillor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.