Social 6 Martie 2014 13:12
Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja va sta in arest la domiciliu pentru 30 de zile, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a inlocuit masura arestului preventiv, in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut in 4 martie, la Tribunalul Bucuresti, prelungirea masurii arestului preventiv in cazul lui Rudel Obreja, cercetat pentru trafic de influenta. Instanta a dispus insa ca Obreja sa stea in arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Decizia a fost contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, care in 5 martie a respins recursul si a dispus schimbarea masurii arestului preventiv in cazul lui Obreja cu arestul la domiciliu.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, Rudel Obreja fiind scos miercuri din Arestul Politiei Capitalei si dus la locuinta sa.

In urmatoarele 30 de zile, Obreja nu poate parasi locuinta, fara permisiunea instantei si este obligat sa se prezinte in fata procurorilor sau judecatorilor ori de cate ori este chemat.

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box (FRB), Rudel Obreja, a fost arestat preventiv in 5 februarie, in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta.

Obreja spunea, in 13 februarie, ca denuntatorul din dosarul sau este Sorin Ovidiu Vintu, iar cauza ar fi urmarea unei "inscenari" a acestuia. Obreja arata ca ar fi fost amenintat cu moartea de catre Vintu. "Cu moldovenii lui a spus ca imi ia gatul", afirma fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, citat de MEDIAFAX.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denuntator un milion de euro. In schimbul banilor, sustin anchetatorii, fostul presedinte al FRB "a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului". Hotararea avea in vedere judecarea recursului declarat de denuntator, in calitate de inculpat in respectiva cauza penala, impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii, a precizat DNA.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

Rudel Obreja a impus ca 200.000 de euro din suma ceruta sa-i fie data inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta, dupa obtinerea solutiei favorabile, potrivit procurorilor anticoruptie.

"Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a 'noului cod' (cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare NCP si NCPP)", a mai aratat DNA.

Recursul din dosarul denuntatorului a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva.

Citeste si:
Anamaria Prodan, mărturisiri emoționante după moartea Rudel Obreja:...
Anamaria Prodan, mărturisiri...

In 24 ianuarie, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa - condamnat in 2006 in legatura cu prabusirea FNI.

Rudel Obreja a fost in fata procurorilor anticoruptie si in dosarul galei "Campion pentru Romania", fiind audiat in legatura cu organizarea meciului in care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean-Paul Mendy, in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.