Social 4 Martie 2014 18:18
Medicul Serban Bradisteanu, seful Sectiei de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala, a fost achitat, marti, de instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase, decizia nefiind insa definitiva.

Decizia de marti poate fi atacata cu apel la aceeasi instanta.

La ultimul termen al procesului, in 17 februarie, Directia Nationala Anticoruptie a cerut instantei supreme sa il condamne pe Bradisteanu la inchisoare cu executare, in timp ce avocatii au cerut achitarea medicului acuzat ca ar fi incercat tergiversarea punerii in executare a deciziei din iunie 2012 de condamnare a lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii".

Potrivit MEDIAFAX, procurorul a aratat ca Serban Bradisteanu, prin tot ceea ce a facut si prin modul in care a actionat, a incurcat organele judiciare. Acesta a sustinut ca, atunci cand Nastase a fost adus la Spitalul Floreasca, medicul Bradisteanu l-a preluat la sectia sa, in mod nelegal, pentru a incerca sa tergiverseze cat de mult punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei din dosarul "Trofeul calitatii".

De asemenea, procurorul a atras atentia ca Nastase avea o rana la gat, ceea ce nu implica internarea acestuia la Sectia de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Floreasca. Procurorul a mai aratat ca, dupa internarea lui Nastase, medicul Serban Bradisteanu a refuzat colaborarea cu politia si a dat raspunsuri evazive cu privire la starea fostului premier, astfel incat sa incurce organele judiciare. Astfel, Nastase a castigat sase zile, iar un avocat al fostului premier a cerut in instanta sa se constate ca perioada in care a stat internat la Spitalul Floreasca reprezinta zile executate din pedeapsa.

Unul dintre avocatii lui Bradisteanu, Ana Diculescu Sova, a aratat ca acuzatiile DNA nu sunt serioase, ca multe dintre probele de la dosar reprezinta informatii aparute in presa si ca medicul nu se face vinovat de fapte penale.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

Avocata a spus ca, atata vreme cat Politiei i-a fost greu sa inteleaga procedurile ce trebuiesc urmate "in aceasta situatie inedita", nici medicului nu ar trebui sa i se impute nimic legat de modul in care a fost pus in executare mandatul in cazul fostului premier.

"Pentru un bolnav de inima si cunoscut, de altfel, si cu alte afectiuni, care poate in orice moment sa moara sau sa aiba complicatii, prezenta copiilor sai in salonul de spital este fireasca, in vreme ce prezenta unui politist, gasesc de cuviinta ca este total nefireasca", a spus avocata.

Sova a mai aratat ca Serban Bradisteanu "nu a controlat nimic" in legatura cu punerea in executare a mandatului emis pe numele lui Nastase, ci si-a facut doar datoria de a-i salva viata fostului premier. Avocata a adugat ca nu-i poate fi imputat unui medic "ezitarile institutionale" de care au dat dovada Politia si Institutul National de Medicina Legala.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.