Social 3 Martie 2014 14:26
DIICOT a cerut instantei supreme condamnarea lui Codrut Seres pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul "Hidroelectrica", in care este judecat alaturi de sase fosti directori ai companiei.

In cazul celorlalti sase inculpati din dosarul "Hidroelectrica" - Eugen Pena, Victoria Geormaneanu, George Asan, Nicoale Opris, Traian Oprea si Georgeta Iosif -, procurorul DIICOT prezent la sedinta de judecata de luni a cerut condamnarea pentru constituire de grup infractional organizat si abuz in serviciu, anunta MEDIAFAX.

Procurorul a mai solicitat ca cei sapte inculpati sa achite costurile expertizelor facute in acest dosar, care se ridica la peste 3,7 milioane de lei, dar si prejudiciul creat ANAF, in cuantum de 149 de milioane de lei, si cel adus SC Hidroelectrica, de 399 de milioane de lei.

La termenul din 19 februarie, avocatul lui Seres a aratat ca fapta pentru care a fost trimis in judecata clientul sau nu ar avea corespondent in noul Cod penal, astfel ca, fata de cel pe care il apara, instanta ar trebui sa inchida cazul.

La randul sau, procurorul de sedinta a spus ca faptele corespondente din noul Cod penal sunt de constituire a unui grup infractional organizat si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si a cerut judecatorilor sa continue judecata, prin prisma acestor fapte.

Instanta a aratat atunci ca va preciza faptele de care s-ar face vinovati inculpatii atunci cand va lua decizia in acest dosar si ca in 3 martie vor fi expuse pledoariile finale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.