Social 3 Martie 2014 12:17
Elevii din clasele a XII-a si a XI-a sustin, de luni pana vineri, simularea examenului de bacalaureat, prima testare fiind la limba romana, urmata de limba materna, proba obligatorie si cea la alegere a profilului si specializarii.

Potrivit calendarului privind organizarea si desfasurarea simularii bacalaureatului, la care participa, in premiera, si elevii din clasa a XI-a, in 3 martie va fi sustinuta proba la limba si literatura romana, in 4 martie - la limba si literatura materna, in 5 martie va fi proba obligatorie a profilului si in 7 martie, proba la alegere a profilului si specializarii.

Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afisate in 14 martie.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral. Rezultatele nu vor fi trecute in catalog, potrivit Ministerului Educatiei, scrie MEDIAFAX.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi sustinute de absolventii claselor a XII-a in perioada 10 iunie - 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termina liceul in 2014 se incheie in 30 mai.

Promovabilitatea in prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 a fost de 55,4% inaintea contestatiilor si de 56,4% dupa solutionarea acestora. In prima sesiune au promovat examenul 99.056 de candidati.

In sesiunea august-septembrie 2013 a examenului de bacalaureat a fost inregistrata o promovabilitate de 21,5 la suta, respectiv 15.592 de candidati din totalul celor 72.476 care au fost prezenti la examen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.