Social 3 Martie 2014 11:43
Contopirea celor 2 pedepse din cele doua condamnari definitive ale lui Adrian Nastase a foat amanata pana pe 31 martie.

Adrian Nastase a cerut instantei sa se pronunte doar pe baza minutei dosarului "Zambaccian", fara a mai astepta motivarea deciziei dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Solicitarea mea, tinand seama ca termenul prevazut de Codul de procedura penala de 30 de zile (pentru redactarea motivarii, n.r.) a fost depasit, pentru a nu-mi fi aduse prejudicii, va solicit sa va pronuntati doar pe minuta, nu pe motivare. Banuiesc ca nimeni nu-i poate pedepsi pe judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a spus Adrian Nastase, in fata instantei.
Instanta a decis sa amane discutiile in aceasta cauza pentru 31 martie.

Avocatul Ion Cazacu a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca a depus la dosar mai multe documente prin care arata ca o astfel de cerere de contopire poate fi judecata si fara motivarea unei instante.

"La dosar exista inscrisuri, respectiv un dosar si minuta din acel dosar. Tehnic, judecatorul se poate pronunta si pe aceste inscrisuri. A mai existat si un precedent judiciar in aceasta situatie. Am incercat, in felul acesta, sa solicitam urgentarea solutionarii cererii", a spus avocatului lui Adrian Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.