Social 1 Martie 2014 13:21
Comerciantii nu vor mai putea oferi gratuit potentialilor clienti tutun si alcool la vanzarea sau prezentarea unei oferte de vanzare a unui asemenea produs, Guvernul hotarand sa opreasca aceasta practica, denumita "vanzare cu prime", pentru incasari mai mari.

Decizia a fost luata de Guvern printr-o ordonanta de urgenta care modifica actualul Cod Fiscal.

Ordonanta prevede ca, prin derogare de la prevederile Ordonantei privind comercializarea produselor, vanzarile cu prime catre consumator nu se aplica pentru produsele accizabile supuse regimului de marcare prin timbre sau banderole prevazute la articolul 206, alineat 61, din Codul Fiscal. Produsele mentionate la acest articol sunt bauturile fermentate, altele decat bere si vinuri, produse intermediare si alcool etilic, si tutunul prelucrat.

In luna noiembrie, agentia MEDIAFAX a anuntat ca Guvernul pregateste o ordonanta conform careia comerciantii nu vor mai putea oferi gratuit potentialilor clienti tutun si alcool la vanzarea sau prezentarea unei oferte de vanzare a unui asemenea produs, aceasta practica, denumita "vanzare cu prime", urmand sa fie interzisa, pentru cresterea incasarilor din produse accizabile.

Motivatia Guvernului este ca aceasta practica comerciala, sub forma vanzarilor cu prime, conduce la diminuarea veniturilor bugetare in cazul anumitor produse accizabile.

Legislatia in vigoare defineste vanzarea cu prime drept acea practica comerciala prin care, la vanzarea sau oferta de vanzare de produse/servicii, se ofera consumatorului cu titlu gratuit, imediat sau la un anumit termen, prime sub forma unor produse/servicii.

In opinia Executivului, acest tip de vanzari sunt atractive pentru consumatori, reprezentand o invitatie deschisa la fumat, in cazul produselor din tutun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.