Francezii si italienii sunt campionii europeni la infidelitate, peste 55% dintre barbati si aproximativ o femeie din trei (32% in Franta si 34% in Italia) cedand deja tentatiei, conform unui sondaj efectuat in sase tari de Institutul francez de sondare a opiniei publice (IFOP).

Procentul barbatilor care au fost infideli este mai redus in "tarile cu dominanta protestanta", precum Regatul Unit (42%) sau Germania (46%), in timp ce aceasta cifra ajunge la 51% in Belgia, se arata in sondajul realizat in Franta, Germania, Spania, Italia, Belgia si Marea Britanie, pentru Gleeden, un site de intalniri extraconjugale.

"Acest lucru tinde sa confirme, dupa toata agitatia din jurul afacerii Gayet si dupa toate articolele din presa mai cu seama internationala despre caracterul usuratic al francezilor, cliseele despre masculul latin, infidel prin definitie", a afirmat François Kraus, director de studii la IFOP.

Dezvaluirea, la inceputul lunii ianuarie, a relatiei dintre presedintele francez François Hollande si actrita Julie Gayet a alimentat comentariile din presa din toata lumea despre obiceiurile amoroase ale francezilor, scrie MEDIAFAX.

"Hollande si Berlusconi, cunoscuti acum la nivel international din acest punct de vedere, reprezinta, in sfarsit, destul de bine natiunile din care fac parte", a adaugat François Kraus.

Infidelitatea este, de altfel, mai bine repartizata intre sexe in tarile nordice, mai ales in Germania, unde 43% dintre femei au afirmat ca au fost infidele, spre deosebire de 29% in Marea Britanie.

Italia este tara in care infidelitatea, dar si jocurile seductiei si schimbul de mesage, sunt cele mai raspandite, potrivit sondajului.

Dispozitia catre infidelitate este cea mai ridicata, insa, in Franta: mai mult de un francez din trei (35%) declara ca ar putea fi infidel in viitor, daca ar sti sigur ca partenerul nu afla, fata de 31% dintre germani si spanioli, 30% dintre belgieni, 28% dintre italieni si 25% dintre britanici.

Citeste si:
UE vrea economie la energie. Românii nu mai au ce scoate din priză
UE cere economie la energia...

Sondajul a fost realizat intre 7 si 13 septembrie printr-un chestionar online, la care a raspuns un esantion reprezentativ de 4.800 de persoane cu varsta de peste 18 ani. In fiecare tara, sondajul a fost realizat in randul unui esantion de 800 de persoane, prin metoda cotelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.