Directia pentru protectia Copilului cerceteaza cazul unui copil de cinci ani din judetul Vaslui, comuna Solesti, gasit de catre autoritati in stare critica, cantarind numai cinci kilograme.

Fetita arata ca un bebelus de trei luni. Medicii de la Spitalul de Urgenta din Vaslui sustin ca nu inteleg cum a supravietuit doar cu ceai apa si paine organismul micutei nascuta prematur.

"Este vorba despre un copil din mediul rural aflat intr-o stare grava. Fetita a ajuns la noi in coma cu numeroase excoriatii si echimoze. Copilul cantareste 5 kilograme, o greutate corespunzatoare unui sugar de 3-4 luni. Aceasta stare a copilului este consecinta unui dezechilibru nutritional indelungat. Practic fetita a fost infometata si neglijata de mama si de familie. In prezent este stabila, echilibrata, dar va urma o perioada lunga pentru recuperarea ei nutritionala si neuropsihica. Prognosticul este rezervat", a declarat miercuri, pentru AGERPRES,Eliza Tighici, medic pediatru.

Asistentul social de la primaria Solesti a declarat ca se ocupa de familia fetei din 2008 si tot de atunci face vizite la domiciliul acesteia de doua ori pe an. Niciodata insa nu a gasit fetita acasa si din aceasta cauza nu s-a alarmat.

"Nu stiam de cazul acestei fetite, anchete am facut mereu, dar nu stiam. Am fost acasa la ei de multe ori, dar nu am gasit fetita. Dupa cum se vede, nu au grija de copii. Nu am sesizat Protectia Copilului despre caz. Nu am gasit-o acasa si stiind ca noi le-am dat ajutor social, nu am anuntat. Este bolnava fetita, cred ca a fost si abuzata fizic. In mare parte nu imi reprosez nimic daca stau bine si ma gandesc. Este un caz foarte trist. Eu cred ca parintii sunt de vina. Trebuia sa depistam, dar noi nu stam cu ei in casa sa stim ce se intampla. Ar trebui decazuti din drepturi parintii. Monitorizez familia din 2008. Am fost odata la 6 luni la ei acasa. De cand e nascuta, nu am gasit fetita acasa. Daca o vedeam imi dadeam seama ca nu e in regula. Mi-am facut treaba ca profesionist", a declarat asistentul social din Solesti, Veronica Cocuz.

Politistii ancheteaza acum cazul. 'Noi am fost sesizati de cadrele medicale de la Spitalul de Urgenta cu privire la acest caz. Corpul micutei prezenta urme de lovituri, avea o serie de vanatai pe trup", a declarat Alina Tonica, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.

Citeste si:
Titi Aur, despre cazul Monicăi Odagiu. Actrița a ucis un bărbat în...
Titi Aur, despre cazul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.