Consilierii generali ai Capitalei vor discuta, in sedinta de joi, un proiect de hotarare privind depunerea candidaturii Municipiului Bucuresti la titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotarare, in 2021 exista oportunitatea ca Municipiul Bucuresti sa poata fi ales drept Capitala Culturala Europeana.

"Competitia nationala pentru alegerea orasului ce va reprezenta Romania se deschide in 2015, anuntand deja intentia de a participa la aceasta competitie orasele Cluj-Napoca,Timisoara, Iasi, Craiova si Arad", se arata in document, in care se mentioneaza si ca urmatoarea sansa a Romaniei de a avea o Capitala Culturala Europeana va fi "abia peste alti 15 ani".

De asemenea, in document se arata ca evenimentul "Capitala Culturala Europeana" este deja considerat unul de natura "sa schimbe cu totul viata unui oras si sa-i marcheze viitorul", procesul de accedere la acest titlu incepand cu sase ani inainte.

Conform studiilor realizate cu privire la dezvoltarea oraselor care au fost capitale culturale europene, printre beneficii se numara cresterea turismului in medie cu 12 procente in anul respectiv, a venitului regional prin proiectele culturale desfasurate, a venitului orasului, precum si relansarea imaginii acestuia, scrie MEDIAFAX.

Alte beneficii sunt reprezentate de refacerea infrastructurii culturale, prin faptul ca spatiile culturale noi si cele renovate raman parte din infrastructura orasului, si de imbunatatirea cooperarii intre cetateni si autoritati.

Ultimul oras din Romania ales Capitala Culturala Europeana a fost Sibiu, in 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.