Gigi Becali va continua sa-si execute pedeapsa in regim deschis, dupa ce Judecatoria Sectorului 4 a respins, luni, contestatia Penitenciarului Jilava fata de acest regim, decizia instantei fiind definitiva.

Penitenciarul Jilava a contestat decizia judecatorului, demersul fiind respins, luni, de Judecatoria Sectorului 4.

"In baza art. 26 alin. 8-10 din Legea nr. 275/2006 (in vigoare la momentul pronuntarii incheierii contestate) respinge ca nefondata contestatia formulata de petentul Penitenciarul Bucuresti Jilava impotriva incheierii judecatorului delegat la Penitenciarul Bucuresti Jilava nr. 1484/05.12.2013 in contradictoriu cu intimatul BECALI GEORGE. In baza art. 274 alin 1 C .pr.pen., obliga petentul la plata sumei de 200 lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 24.02.2014", se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 4.

Pe de alta parte, Tribunalul Constanta a respins, in 20 februarie, cererea de intrerupere a pedepsei a lui Gigi Becali, pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Constanta.

Avocata lui Becali, Maria Vasii, a declarat sambata, pentru MEDIAFAX, ca in cazul in care judecatorii Curtii de Apel Constanta vor mentine solutia data de Tribunalul Constanta, de respingere a cererii de eliberare, aceasta decizie va fi atacata la CEDO.

Magistratii Tribunalului Constanta au luat act, in 19 februarie, de raportul medico-legal intocmit de catre Serviciul de Medicina Legala Constanta, Gigi Becali fiind adus de la Penitenciarul Poarta Alba, unde este incarcerat, la Tribunalul Constanta, unde a avut loc un nou termen in procesul in care a cerut intreruperea pedepsei din motive medicale.

Becali le-a spus magistratilor ca la dosar sunt depuse cinci opinii ale unor medici neurochirurgi, toti concluzionand ca in cazul sau o interventie chirurgicala la coloana este iminenta.

"Cand cinci opinii ale medicilor neurochirurgi, intre care si medicul Ciurea, care este cel mai mare din Romania, arata ca daca nu se face operatia este pericol de paralizie, nimeni nu ma poate obliga sa fac aceasta interventie la un doctor pe care il vor institutiile statului", a spus Becali, in fata instantei, citat de MEDIAFAX.

Citeste si:
Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv, a primit o pedeapsă...
Costin Mincu, unul dintre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.