Procurorii DIICOT au schimbat faptele pentru care este urmarit Adriean Videanu, din complot si subminarea economiei, in constituire a unui grup infractional organizat si abuz in serviciu.

Schimbarea incadrarii juridice in cazul lui Adriean Videanu a fost facuta ca urmare a intrarii in vigoare a noului Cod penal, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, oficiali ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Adriean Videanu a fost joi la sediul DIICOT, insa nu a fost audiat, au precizat sursele citate, citate de MEDIAFAX.

Intrebat, la iesirea din sediul DIICOT, daca va fi citat de procurori si fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, Videanu a spus ca nu stie, aceasta fiind o decizie pe care o iau procurorii.

Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a solicitat, in 2 septembrie 2013, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Presedintele Traian Basescu a transmis, in 8 septembrie 2013, ministrului Justitiei cererea de urmarie penala pentru Adriean Videanu.

In 12 septembrie 2013, Adriean Videanu a fost informat de procurorii DIICOT ca este urmarit penal pentru complot si subminarea economiei nationale, in legatura cu favorizarea intereselor firmei Interagro.

Videanu declara ca, dupa discutia cu anchetatorii, ca a inteles ca are toate argumentele si probele necesare dovedirii nevinovatiei sale in acest dosar, pe care le va inmana procurorilor pe parcursul anchete


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.