Eleva disparuta de la Liceul Sava, impreuna cu familia sa, va fi evaluata psihosocial de Directia Protectia Copilului Sector 6, care le va oferi servicii de consiliere si suport pentru depasirea situatiei dificile, informeaza marti un comunicat al autoritatii locale.

Directia Protectia Copilului Sector 6 s-a autosesizat si a dispus masurile ce se impun in aceasta situatie, atragand atentia ca mediatizarea excesiva a situatiei familiale si prezentarea de aspecte din viata privata a copilului pot avea efecte negative asupra acestuia, traumatizate, care pot afecta dezvoltarea sa psihosociala, anunta AGERPRES.

Conform legislatiei, copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice si a vietii intime, private si familiale, fiind interzisa orice actiune de natura sa afecteze imaginea sa publica sau dreptul acestuia la viata intima, privata si familiala.

Iulia Cristiana Ionescu, eleva in clasa a IX-a la Colegiul "Sfantul Sava", care miercurea trecuta a disparut in drum spre scoala, a fost adusa sambata in Capitala si predata familiei. Minora a fost identificata de oamenii legii intr-un tren care venea dinspre Suceava si se indrepta spre Bacau.

La Politia Capitalei s-a constituit un punct de comanda format din judiciaristi de la DGPMB, de la Investigatii Criminale — IGPR, dar si ofiteri de la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna pentru a o gasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.