Autoritatile municipiului Sfantul Gheorghe au hotarat ca pe viitor invatamantul cu predare in limba romana sa fie concentrat in , in cinci unitati scolare, in loc de sase.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca invatamantul in limba romana din municipiul Sfantu Gheorghe va fi concentrat, pe viitor, in cinci unitati scolare, ca urmare a scaderii numarului de elevi, anunta MEDIAFAX.

Ea a subliniat ca masura a fost luata in consens cu reprezentantii comunitatii romanesti din oras si astfel, pe baza propunerilor primite, s-a decis ca invatamantul in limba romana sa fie continuat la Colegiul National "Mihai Viteazul", la scolile generale "Varadi Jozsef", "Nicolae Colan" si "Ady Endre", precum si la Liceul de Arte "Plugor Sandor".

Conform deciziei, incepand cu urmatorul an scolar, la Scoala "Godri Ferenc" din cartierul Ciucului nu vor incepe clase pregatitoare si nici clasa a V-a la sectia romana, iar copiii din cartierul respectiv vor fi arondati Liceului de Arte "Plugor Sandor", a spus seful ISJ Covasna..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.