95,63 la suta din eleveii de clasa a opta din Capitala au participat la la evaluarea nationala a fost marti.

"Proba de marti s-a desfasurat normal. La simularea examenului au fost inscrisi 12.070 de elevi, prezenta efectiva la proba de limba si literatura romana fiind la nivelul Capitalei de 95,63 la suta", a spus purtatorul de cuvant al ISMB Marian Banu, citata de MEDIAFAX.

El a mai spus ca cea mai buna prezenta a fost inregistrata in Sectorul 3, unde 98,48 la suta dintre elevii din clasele a VIII-a au fost prezenti la test. A urmat Sectorul 6 cu 97,68 la suta, apoi Sectorul 4 cu 96,26 la suta, Sectorul 5 - 94,95 la suta, Sectorul 1 - 92,32 la suta si Sectorul 2 - 94,03 la suta, a mai spus purtatorul de cuvant.

Elevii din clasa a VIII-a sustin, de marti pana joi, simularea evaluarii nationale, prima proba fiind limba romana, urmata de matematica si, in cea de-a treia zi, limba materna.

Potrivit calendarului privind organizarea si desfasurarea simularii nationale pentru elevii clasei a VIII-a, urmeaza proba de matematica in 19 februarie si cea de limba si literatura materna in 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afisate in 7 martie.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute in catalog, potrivit Ministerului Educatiei.

Examenele la limba romana si matematica de la evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc intre 23 si 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an scolar, la admiterea in liceu, ponderea mediei de la evaluarea nationala creste la 75 la suta, fata de 50 la suta cat a fost pana acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la suta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.