Religia, cum este predata in scoli, nemultumeste sute de parinti din toata tara.

O timisoreanca si-a retras baiatul, in vartsa de 9 ani, de la ore pentru ca fiul ei a fost dus la biserica fara acordul parintilor.

„S-au abordat probleme de avort, de pacate, de bantuire, de focul iadului si asa mai departe. Copilul meu a ajuns sa planga la orele de religie”, a povestit Minodora Stefanescu, potrivit ro.stiri.yahoo.

„Explica cu avorturi, ca mamele isi omoara copiii in burta inainte sa se nasca, chestii care nu-s de copii. Nu mi-au placut deloc, incercam sa nu aud”, le-a spus copilul parintilor.

Probleme asemanatoare au multi parinti din toata Romania.

Au venit la cabinetul de psihologie cazuri de adolescenti cu probleme religioase, speriati de povestile pe care le aud la orele de religie. Nu putem sa nu ne intrebam ce urme lasa in psihicul copiilor acest efort masiv de indoctrinare religioasa”, a declarat Toma Patraocu, membru fondator al Asociatiei Secular-Umanista din Romania.

O profesoara de religia, Gabriela Esch, sustine ca nu isi da seama ce este in capul elevilor cand li se vorbeste despre flacarile iadului.

"Probabil elevii concep lucrul acesta mai mult ca pe o stare, decat ca pe un loc concret. Oricum, la Infricosata Judecata va avea loc proba de foc, cand toti vor trece prin foc", a declarat aceasta conform digi24.ro.

Citeste si Cernea: Religia sa devina facultativa in scoli si sa fie inlocuita cu Etica, obligatorie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.