Reteaua de socializare Facebook a introdus noi optiuni de gen pentru utilizatorii sai din SUA, acestia avand posibilitatea sa aleaga intre 50 de noi categorii, intre care si transsexual, androgin si bisexual.

Utilizatorii Facebook nu mai trebuie sa se identifice ca fiind doar "barbati"/ "femei" pe aceasta retea de socializare. Platforma a decis sa adauge o optiune de personalizare care le permite utilizatorilor sa aleaga intre 50 de termeni diferiti pentru a-si identifica genul.

Reprezentantii Facebook au spus ca aceste modificari, care au fost dezvaluite pentru The Associated Press inainte de lansarea lor joi, vor fi disponibile intr-o prima faza doar pentru utilizatorii din SUA ai retelei de socializare. In SUA, Facebook are 159 de milioane de utilizatori pe luna, scrie MEDIAFAX.

Acestia vor avea mai multe posibilitati sa se descrie, inclusiv ca fiind "androgini", "bisexuali" si "transsexuali".

"Vor fi foarte multe persoane pentru care aceste optiuni nu vor insemna nimic, dar pentru unii oameni ele vor avea impact, asta insemna diversitatea lumii", a declarat Brielle Harrison, de la Facebook, care a lucrat la acest proiect. Ea a precizat ca isi va modifica genul pe Facebook din "Female" (femeie, n.r.) in "TransWoman".

Pe de alta parte, Facebook le va permite utilizatorilor sai sa isi pastreze in continuare identitatea privata.

Potrivit The Williams Institute, din cadrul University of California, Los Angeles, in SUA sunt cel putin 700.000 de persoane care s-au declarat transsexuali.

Introducerea acestor noi optiuni pe Facebook a atras zeci de aprecieri pe acest site. Insa au fost si comentarii potrivit carora ar fi necesara si modificarea optiunilor privind statutul familial (care prevede in prezent posibilitatea de a te identifica doar prin cuvinte "fiu" si "fiica"), dar si completarea optiunilor privind preferintele sexuale.

Facebook, considerata in momentul de fata cea mai importanta retea de socializare din lume, are la nivel mondial circa 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.