Peste 100 de angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui au participat miercuri dimineata la un protest spontan fata de decizia comitetului director al unitatii sanitare de a reduce unele sporuri si de a elimina tichetele de masa.

Un grup de medici din unitatea sanitara s-au alaturat asistentelor, care au iesit in curtea SJU pentru a-si striga nemultumirile.

'In contractul colectiv de munca se stipuleaza ca angajatii primesc 20 de tichete de masa. Nu putem accepta sa ne fie eliminat acest drept. Ne vom lupta in continuare pentru ceea ce ni se cuvine potrivit legii si nu avem de gand sa cedam', a declarat liderul Sanitas Vaslui, Daniela Clatinici, citata de AGERPRES.

Angajatii Spitalului de Urgenta Elena Beldiman din Barlad au participat, de asemenea, in cursul saptamanii trecute, la un protest spontan fata de deciziile conducerii privind reducerea cu 50 la suta a tichetelor de masa si diminuarea unor sporuri. Asistentele si infirmierele au cerut explicatii managerului si au intrat peste el in momentul in care acesta se afla la raportul de garda al medicilor, pentru a face cunoscute aceste masuri.

Managerii celor doua unitati spitalicesti sustin ca taierile salariale sunt absolut necesare avand in vedere ca atat SJU Vaslui, cea mai mare unitate sanitara din judet, cat si Spitalul Elena Beldiman din Barlad au un deficit bugetar foarte mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.