Doi turisti din Marea Britanie au ramas blocati, luni seara, pe un traseu dificil din Masivul Bucegi au fost recuperati de catre echipele de la Salvamont Busteni in urma unei actiuni care a durat cateva ore, fiind dusi in siguranta in statiune.

Acestia au fost recupetati in urma unei actiuni care a durat cateva ore, pe cei doi turisti englezi care luni seara au ramas blocati pe traseul "Jepii Mici" din Masivul Bucegi.

Starea generala a turistilor era buna in momentul in care au fost gasiti, dar daca nu ar fi fost reperati si scosi din zona in care erau blocati riscau sa intre in hipotermie intrucat temperaturile pe munte noaptea sunt foarte scazute, a declarat seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, citat de MEDIAFAX.RO

Salvamontistii au ajuns cu cei doi turisti in statiunea Busteni in jurul orei 01.00.

Cei doi isi vor continua vacanta in Romania si le-au spus salvatorilor montani ca marti vor sa urce pana in zona Babele, dar cu telecabina.

Cei doi turisti englezi, un barbat si o femeie, au ramas blocati, luni, pe traseul "Jepii Mici" din Masivul Bucegi, sub o stanca, intr-o zona unde zapada este foarte mare, iar in momentul in care au constatat ca nu mai pot inainta si nici nu se pot intoarce au cerut ajutorul salvamontistilor care au plecat in cautarea lor.

Salvamontistii le reamintesc turistilor ca in aceasta perioada a anului toate traseele montane sunt inchise si ca cei care se aventureaza pe munte risca fie sa ramana blocati, fie sa fie surprinsi de avalanse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.