Procurorul a solicitat in concluziile finale formulate la termenul de luni al Dosarului Transferurilor pedepse de inchisoare cu executare pentru fratii Ioan si Victor Becali, George Copos si Cristian Borcea, in cazul lui Mihai Stoica precizand ca faptele s-au prescris conform noului Cod Penal.

Pentru inculpatii Gheorghe Popescu, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu, procurorul a cerut inchisoare cu suspendare, transmite MEDIAFAX.

Concluziile procurorului au fost urmatoarele:

George Copos - pedeapsa de inchisoare cu executare pentru o perioada de la 1 la 5 ani

Jean Padureanu - pedeapsa de trei ani cu suspendare, asa cum a decis anterior Curtea de Apel

Mihai Stoica - in cazul sau faptele incriminate sunt prescrise conform noului Cod Penal (intrat in vigoare la 1 februarie)

Cristian Borcea - pedeapsa cu executare de sapte ani, asa cum a decis anterior Curtea de Apel

Ioan Becali - pedeapsa cu executare de opt ani, asa cum a decis anterior Curtea de Apel

Victor Becali - sapte ani cu executare, asa cum a decis anterior Curtea de Apel

Gheorghe Netoiu - aceeasi pedeapsa stabilita de Curtea de Apel, trei ani cu suspendare

Gheoghe Popescu - s-a solicitat pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, la fel ca in precedenta solutie a Curtii de Apel

Avocatii celor sapte inculpati, cu exceptia reprezentantului lui Mihai Stoica, au sustinut cereri in fata instantei pentru schimbarea incadrarii juridice a anuitor fapte conform noului Cod Penal, o cerere de informare de catre instanta a partilor vatamate pentru procedura de mediere si impacare si o cerere de amanare pentru efectuare procedurii de mediere si impacare, ultimele doua fiind respinse de curte, iar prima solicitare a ramas in deliberare.

La 20 mai 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa trimita dosarul transferurilor de jucatori, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care, in noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune.

Instanta suprema a admis atunci recursurile facute de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu si a desfiintat "in totalitate" decizia prin care acestia au fost condamnati de Curtea de Apel Bucuresti in 12 noiembrie 2012.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Potrivit motivarii deciziei ICCJ de rejudecare a cauzei, Curtea de Apel Bucuresti a respins toate probele cerute in dosarul transferurilor de jucatori, nu i-a ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzati si a dispus condamnarea pe probe in baza carora fusesera anterior achitati.

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie 2012, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori, respectiv Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse intre si opt ani de inchisoare cu suspendare sau cu executare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.