Un grup de reprezentati ai echipei de salvare care a gasit avionul prabusit in Apuseni s-a deplasat la Bucuresti pentru a ii cere personal Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, sa repare un drum care a fost distrus de uitilajele care au recuperat epava aeronavei.

Cei cinci, toti implicati in misiunea de salvare au fost primiti de ministrul Ramona Manescu si au lasat pe masa acesteia un memoriu prin care cer sprijin financiar pentru repararea Drumului Comunal 204, lung de 12 kilometri, care leaga localitatile Horea, Giurgiut si Zinzesti.

"Ca urmare a solicitarii cetatenilor din satele Giurgiut si Zizesti, comuna Horea, judetul Alba, aflate in vecinatatea locului accidentului, salvatori ai victimelor accidentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014, cu privire la necesitatea sprijinirii de catre Ministerul Transporturilor a lucrarilor de reparatii a drumului comunal DC 204 Horea - Giurgiut - Zinzesti, in lungime de 12 kilometri, ce a fost distrus in urma transportului cu tractoarele si masinile institutiilor implicate in salvarea victimelor si a transportului epavei avionului. Mentionam ca drumul a fost pietruit de primarie in anii 2012 - 2013 si la aceasta data este distrus si impracticabil", se arata in memoriul depus la Ministerul Transporturilor, citat de MEDIAFAX.

Se pare ca ministrul Transporturilor "a promis ca va trimite la fata locului o echipa care sa evalueze costurile".

"Ne-a promis ca o sa incerce sa ne ajute si a lasat chiar de inteles ca, pentru obtinerea de fonduri, o sa discute inclusiv cu primul ministru Victor Ponta. Daca nu o gasim intelegere, vom cauta alte variante legale pentru refacere acestui drum", a mai spus Corneliu Olar, liderul delegatiei din Apuseni.

Olar nu a vrut sa precizeze daca Primaria Horea intentioneaza sa dea statul in judecata in cazul in care nu li se repara drumul. El a spus doar ca, pana la un eventual proces, se ia in calcul, mai degraba, un imprumut bancar.

In memoriul depus la Ministerul Transporturilor se mentioneaza si ca, in parteneriat cu Scoala Superioara de Aviatie Civila, la locul accidentului va fi construit un monument care va contine elemente din epava avionului si ca exista intentia ca pe locul respectiv sa fie ridicat, in viitor, un lacas de cult.

Citeste si:
Ramona Manescu, despre diplomatii romani de la Kabul: Vor sa isi...
Ramona Manescu, despre...

Reprezentantii motilor au mai spus ca, la Horea, se intentioneaza amenajarea unei piste de aterizare pentru elicoptere, care ar urma sa fie construita tot cu sprijinul Scolii Superioare de Aviatie Civila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.