Judecatoria Buftea a decis miercuri in baza noilor coduri, doua decizii de arest la domiciliu, unul din inculpati fiind fiul Mamei Omida.

Instanta i-a atras atentia inculpatului ca in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care ii revin, va fi arestat preventiv.

Potrivit deciziei instantei, inculpatul poate parasi imobilul in care locuieste pentru a se prezenta in fata organelor judiciare, atunci cand este citat.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in 48 de ore de la pronuntare.

Avocatul acestuia, Adrian Cuculis, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca pe parcursul cercetarilor a introdus pentru clientul sau o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar intemeiata pe normele vechiului Cod de procedura penala, dar intre timp au intrat in vigoare noile coduri, context in care instanta de judecata a recalificat cererea.

La termenul de miercuri, avocatul a cerut instantei Judecatoriei Buftea lasarea in libertate a clientului sau sau dispunerea masurii arestului la domiciliu.

Avocatul a spus ca si procurorul de sedinta a fost de acord cu solicitarea si a aratat ca ar putea fi dispusa o masura mai putin restrictiva, respectiv cea a arestului la domiciliu.

Adrian Cuculis a precizat ca, dupa deliberare, instanta a luat masura arestului la domiciliu in cazul clientului sau. Avocatul a precizat ca aceasta ar fi prima data cand se ia aceasta masura in Romania, pe baza prevederilor noilor coduri, dar ca nu poate spune cu exactitate cum se va face punerea ei in aplicare. El a adaugat ca, din cauza lipsei de logistica, respectiv a bratarilor, precum si a unor sisteme de supraveghere in acest sens, decizia de miercuri a instantei nu are aplicabilitate.

Judecatoria Buftea a luat, miercuri, aceeasi masura si in cazul lui Viorel Motoi, fiul vrajitoarei "Mama Omida". Acesta a fost trimis in judecata in ianuarie 2014, alaturi de alte patru persoane, intr-un dosar de tainuire.

Citeste si:
Dinu Patriciu ramane casatorit! Cererea de divort a fost respinsa
Dinu Patriciu ramane...

Judecatorul care a solutionat cauza a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive in cazul lui Viorel Motoi cu arestul la domiciliu, pe tot parcursul judecarii cauzei.

Potrivit deciziei, afisate pe site-ul Judecatoriei Buftea, Viorel Motoi este obligat, pe toata durata masurii preventive, sa se prezinte la organul de urmarire penala, judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa nu comunice cu persoana vatamata sau membrii de familie ai acesteia si nici cu participantii la comiterea infractiunii, cu martorii ori expertii.

"In temeiul art. 221 alin 5 Cpp pe durata masurii, inculpatul poate parasi imobilul in care locuieste pentru prezentarea in fata organelor judiciare, la chemarea acestora", conform deciziei instantei.

Decizia poate fi contestata in 48 de ore de la pronuntare.

Citeste si:
[Video] Furtuna Ophelia a ucis o femeie si doi barbati in Irlanda
Video  Furtuna Ophelia a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.