Toti cei care vor avea nevoie de asistenta medicala, incepand cu ianuarie 2015, vor prezenta cardul de sanatate, obligatoriu, de fiecare data cand merg la control, productia si distribuirea acestuia fiind prevazuta sa se incheie pana la sfarsitul lunii septembrie 2014, a anuntat, marti, presedintele CNAS, Cristian Busoi.

"Imprimeria Nationala si Serviciu de Distributie Pasapoarte care se ocupa cu personalizarea datelor au atins recordul de 55.000 de carduri pe zi, lucrand in trei schimburi, sapte zile din sapte. In acest context, ritmul de un milion de carduri pe luna va creste la 1,5 milioane, astfel incat, pana la sfarsitul lunii septembrie, sa fie terminata atat productia cat si distributia tuturor cardurilor", a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), citat de MEDIAFAX.

Cristian Bustoi a precizat ca pana la 3 februarie au fost realizate 5.399.000 de carduri, iar alte 9,5 milioane vor fi realizate in primele sase-sapte luni, fiind estimat ca termen sfarsitul lunii august. El a adaugat ca in acest fel distributia celor 15 milioane de carduri poate fi incheiata la sfarsitul lunii septembrie, pentru ca in ultimul trimestru sa fie implementat sistemul.

"De la 1 ianuarie 2015, orice serviciu medical va fi oferit doar cu prezentarea cardului electronic", a mai spus Busoi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.