Patriarhia Romana si cea a Ierusalimului s-au impacat prin semnarea unui Acord patriarhal de restabilire a comuniunii bisericesti depline, dupa aproape trei ani de cand au incetat relatiile, din cauza unor neintelegeri privind Caminul romanesc pentru pelerini de la Ierihon.

O delegatie a Patriarhiei Romane s-a intalnit la Ierusalim, cu binecuvantarea PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in 2-3 februarie, cu Preafericitul Parinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, insotit de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Aristarh de Constantina si Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Metodie de Tabor, pentru restabilirea comuniunii depline dintre cele doua Patriarhii, informeaza Patriarhia Romana, intr-un comunicat de luni seara, citat de MEDIAFAX.

"In urma celor trei runde de convorbiri (Bucuresti, decembrie 2012; Ierusalim, februarie 2013; Ierusalim, iulie 2013), desfasurate in spirit de fratietate si respect reciproc, s-a ajuns la semnarea de catre Patriarhul Ierusalimului si Patriarhul Romaniei a unui Acord patriarhal de restabilire a comuniunii bisericesti depline", mai arata sursa citata.

Acest Acord a fost semnat, la Bucuresti, de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in 2 februarie 2014, si la Ierusalim, de catre Preafericitul Parinte Teofil al III-lea, la 3 februarie 2014, precizeaza Patriarhia.

Delegatia Patriarhiei Romane la Ierusalim a fost alcatuita din Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei si Exarh patriarhal, Preacucernicul Parinte Profesor Viorel Ionita, consilier patriarhal onorific, si Preacucernicul Parinte Michael Tita, consilier patriarhal pentru relatii bisericesti si interreligioase. La intalnire a fost prezent si Preacuviosul Parinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarh cultural al manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor si Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale din Bucuresti, care a devenit noul Superior al Asezamintelor romanesti de la Locurile Sfinte.

Citeste si:
Istoric: Ce rol are Rusia în conflictul Serbia-Kosovo
Istoric: Ce rol are Rusia în...

In numele PF Daniel, Parintele Mitropolit Nifon a reinnoit invitatia adresata Patriarhului Ierusalimului de a vizita Patriarhia Romana in octombrie 2014. "Preafericitul Parinte Patriarh Teofil a acceptat cu bucurie aceasta invitatie. La sfarsitul intalnirii, Patriarhul Ierusalimului a oferit o agapa festiva delegatiei Patriarhiei Romane, ca un simbol al comuniunii restabilite", mai informeaza Patriarhia Romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.