Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Banat

Pana in jurul datei de 6 februarie regimul termic se va mentine apropiat de cel normal pentru prima decada a lunii februarie, maximele diurne urmand a se situa in medie intre 3 si 6 grade, iar minimele intre -6 si -2 grade, cu precizarea ca in zonele deluroase sunt de asteptat in continuare temperaturi mai ridicate, atat ziua, cat si noaptea. Incepand din 7 februarie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza valorile mediate pe intreaga regiune vor fi in crestere, urmand a se inregistra temperaturi peste cele obisnuite ale perioadei din an, cu maxime intre 8 si 11 grade si minime preponderent pozitive, intre 0 si 4 grade.

Dupa data de 7 februarie si pana la sfarsitul intervalului, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi destul de ridicata, fiind de asteptat mai ales ploi, in general slabe.

Crisana

Pana in jurul datei de 7 februarie media de temperatura in regiune se va mentine in jurul valorilor normale pentru prima decada a lunii februarie, maximele diurne urmand a se situa intre 3 si 6 grade, iar minimele intre -7 si -3 grade, cu precizarea ca pentru zonele de deal sunt de asteptat in continuare temperaturi mult mai ridicate, atat ziua, cat si noaptea. Incepand din 7 februarie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, valorile vor fi in crestere in toata regiunea, urmand a se inregistra temperaturi peste cele climatologic normale, cu o medie a maximelor intre 8 si 11 grade si minime preponderent pozitive, intre 0 si 4 grade.

Dupa data de 7 februarie si pana la sfarsitul intervalului, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi destul de ridicata, fiind de asteptat mai ales ploi, cu caracter temporar si in general slabe cantitativ.

Citeste si:
Când am putea reveni la inflația de o cifră. Estimările BNR:...
Când am putea reveni la...

Transilvania

Pana in jurul datei de 7 februarie, temperaturile minime se vor mentine scazute in mare parte a regiunii, in medie intre -13 si -6 grade, valori mai coborate urmand a se inregistra in depresiuni. In privinta valorilor maxime, in acelasi interval, media pe intreaga regiune va fi apropiata de normalul perioadei si se va situa intre 2 si 4 grade, cu precizarea ca in zonele depresionare vor fi valori in general negative si pe timpul zilei, iar in zonele mai inalte de relief temperaturile la amiaza vor urca la valori peste mediile climatologice. Incepand din data de 8 februarie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza regimul termic nu va avea variatii importante de la o zi la alta, iar valorile se vor situa peste cele inregistrate in mod obisnuit in prima jumatate a lunii februarie, cu o medie a maximelor intre 3 si 7 grade si a minimelor intre -4 si -2 grade.

Citeste si:
Ce destinații de vacanță au ales Delia și Răzvan Munteanu: „În...
Ce destinații de vacanță au...

In prima saptamana a intervalului de prognoza nu se vor semnala precipitatii, apoi vor fi posibile precipitatii slabe, mixte.

Maramures

Pe parcursul intregului interval, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori mai ridicate decat ar fi normal in prima jumatate a lunii februarie, media maximelor fiind in crestere, de la 5...6 grade in primele zile, la valori de 6...8 grade in cea de-a doua saptamana. In privinta minimelor, acestea vor fi destul de coborate in primele nopti, cand media la nivelul intregii regiuni va fi de -7...-3 grade, apoi vor oscila usor in jurul unei medii de 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii, mai ales sub forma de ploaie si lapovita, in general slabe cantitativ, va creste incepand din data de 7 februarie.

Moldova

Pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, vremea va fi caracterizata de un regim termic destul de scazut, cu valori medii pe timpul noptilor intre -13 si -5 grade, iar ziua medii negative sau in jurul a 0 grade. Incepand cu data de 8 februarie, se estimeaza o crestere de temperatura ce va determina valori in general peste cele obisnuite ale perioadei, media maximelor urmand a se situa intre 3 si 6 grade, iar a minimelor intre -4 si -1 grad.

Citeste si:
Ciclonul mediteranean care a devastat Europa se apropie de România....
Ciclonul mediteranean care a...

In prima saptamana de prognoza vor fi posibile doar fulguieli izolate, iar in intervalul 9 -14 februarie apar conditii pentru precipitatii slabe, mixte.

Dobrogea

Pana in jurul datei de 7 februarie va fi o vreme relativ rece, astfel ca media valorilor minime nocturne va fi de -6...-2 grade, iar a maximelor, usor pozitiva. Dupa 8 februarie se estimeaza o crestere a temperaturilor, acestea urmand a se mentine relativ constante pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza; media maximelor va fi de 5...8 grade, valori usor peste cele climatologic normale, iar pe timpul noptilor se asteapta o medie de 1...4 grade.

Precipitatiile vor fi neinsemnate, trecatoare, la inceput fulguieli, apoi ploi slabe sau burnita.

Muntenia

Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de o vreme rece, astfel ca la nivelul intregii regiuni media valorilor maxime va fi de -3...+1 grad, iar a minimelor nocturne intre -10 si -6 grade. Incepand din data de 8 februarie, este estimata o crestere de temperatura, regimul diurn urmand a se situa in medie intre 5 si 9 grade, iar cel al minimelor intre -4 si -1 grad, fara a se inregistra variatii importante de la o zi la alta, pana spre sfarsitul intervalului.

Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza vor fi posibile doar precipitatii trecatoare, neinsemnate cantitativ, la inceput fulguieli, apoi mai ales burnita sau ploi.

Oltenia

In primele zile ale intervalului se va mentine o vreme rece, cu valori medii ziua in general negative, intre -3 si 0 grade, iar noaptea intre -10 si -5 grade. Incepand cu data de 8 februarie, estimarile indica o crestere a temperaturilor si mentinerea acestora relativ constante pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, cu o medie a valorilor maxime de 4...8 grade, iar a minimelor de -4...0 grade.

In prima saptamana vor fi posibile doar fulguieli izolate, apoi sunt prognozate precipitatii slabe, cu caracter local, mai ales ploi sau burnita.

La munte

In cea mai mare parte a intervalului de referinta, regimul termic diurn se va mentine relativ constant, la valori usor mai ridicate decat normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa in ecartul 0...5 grade. In privinta temperaturilor minime este estimata o crestere a acestor valori, de la o medie de -7...-4 grade in primele zile, la medii de -4...-2 grade in cea de-a doua saptamana de prognoza.

Probabilitatea pentru precipitatii slabe, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare va creste dupa data de 8 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.