Traficul rutier a fost reluat in totalitate, dar in conditii de iarna, pe sensul de circulatie Constanta - Bucuresti al tronsonului autostrazii A2 dintre Fetesti si Lehliu, tronsonul Lehliu-Fetesti, pe celalalt sens de mers, fiind in continuare inchis, informeaza Centrul Infotrafic.

UPDATE

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) informeaza ca, incepand cu ora 10.00, traficul rutier a fost reluat in conditii de iarna, pe sensul de circulatie Constanta - Bucuresti al tronsonului autostrazii A2 determinat de localitatile Fetesti si Lehliu (respectiv, de kilometrii 143 si 65).

"Incepand cu ora 10.00, calea unidirectionala Constanta – Bucuresti a autostrazii A2, a fost redeschisa in totalitate circulatiei publice. Ramane, in continuare, inchis circulatiei publice, din cauza cantitatii mari de zapada, tronsonul Lehliu – Fetesti, numai pentru sensul de deplasare Bucuresti – Constanta. Intrucat pe sectorul de autostrada care a fost redeschis circulatiei publice incepand cu ora 10.00, carosabilul este acoperit cu un strat de zapada amestecat cu material antiderapant, politia rutiera competenta teritorial a instituit o limitare temporara a vitezei maxime de deplsare, pentru toate categoriile de autovehicule, la valoarea de 50 km/h",



Potrivit datelor centralizate la 9.30, circulatia rutiera este intrerupta temporar pe tronsonul Lehliu - Fetesti al autostrazii A2 (Bucuresti - Constanta).

De asemenea, nu se circula pe DN22A Nalbant - Nicolae Balcescu - Ciucurova (judetul Tulcea), DN22D Macin - Caugagia (judetul Tulcea), DN22E Garvan - I.C. Bratianu (judetul Tulcea), DN22F Horia – Nalbant (judetul Tulcea), DN24D Varlezi si Tulucesti (judetul Galati).

Traficul rutier este intrerupt si pe DN3 Calarasi - Murfatlar (judetul Constanta), DN39B pe raza localitatii Olimp (judetul Constanta), DN39C pe raza localitatii Neptun (judetul Constanta), DN39D pe raza localitatii Jupiter (judetul Constanta) si DN3C Constanta - Ovidiu.

Infotrafic mai precizeaza ca pe alte opt drumuri nationale sunt instituite restrictii privind masa totala maxima autorizata a autovehiculelor rutiere. Astfel, pe DN10 Cislau (judetul Buzau) - Brasov, DN23 Olaneasca (Braila) - Braila, DN2C Costesti - Padina (judetul Buzau) si DN3 B Calarasi - Fetesti (judetul Ialomita) nu au voie sa circule autovehiculele de peste 7,5 tone, iar pe DN22A Saraiu - Harsova (judetul Constanta) si DN24D Balabanesti - Varlezi (Galati), cele peste 3,5 tone, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
CFR: Peste o suta de trenuri, anulate de Paste din cauza traficului...
CFR: Peste o suta de trenuri,...

In plus, pe DN22, pe tronsonu l Ramnicu Sarat (judetul Buzau) - limita cu judetul Braila, este restrictionata circulatia autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone, iar in judetul Tulcea, pe sectoarele Jijila - Garvan si Vacareni - Isaccea ale DN 22, se circula alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restrictie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. In continuare, de la Isaccea la Tulcea , Babadag si Ovidiu (judetul Constanta) se circula pe ambele sensuri de deplasare, cu restrictie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone.

Pe DN7C, intre kilometrii 57 si 104 (in zona localitatii argesene Arefu), nu voie sa circule autovahiculele de peste 7,5 tone. Politistii de la Rutiera le reamintesc soferilor participantilor ca, pana la sfarsitul lunii iunie, sectorul de drum al DN7Ccuprins intre kilometru 104 (Piscu Negru) si 130+800 (Balea Cascada) este inchis, ca in fiecare iarna.

Citeste si:
Vaccinarea cu serul AstraZeneca, întreruptă pentru cei sub 50 de ani
Vaccinarea cu serul...

Infotrafic mai informeaza ca, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din Serbia, autoritatile din aceasta tara au oprit temporar circulatia rutiera pentru autovehiculele de marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, care vin dinspre punctele de trecere a frontierei cu Romania, din localitatile Jimbolia si Stamora Moravita ale judetului Timis si din localitatea Naidas a judetului Caras-Severin. In schimb, este permisa circulatia acestora dinspre punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I al judetului Mehedinti.

In consecinta, nici autoritatile romane nu permit iesirea din tara a autovehiculelor de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, acestea fiind oprite in parcarile de pe drumurile nationale care converg spre punctele de trecere a frontierei, anterior mentionate.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Circulatie restrictionata pe sapte linii feroviare, aproape 100 de trenuri anulate

Traficul feroviar este restrictionat din cauza zapezii, sambata dimineata, pe sapte linii, majoritatea din sud-est, iar 100 de trenuri sunt anulate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 9.56.

Astfel, circulatia este restrictionata intre statiile Brosteni si Slobozia, Buzau si Faurei Fir2, Chitila si Calinesti, Marasesti si Tecuci - Barbosi, Orsova si Poarta, Ploiesti Sud si Brosteni, Urziceni si Faurei - Tecuci. Pentru deszapezire, se intervine atat cu utilaje, cat si cu personal. Trenurile anulate sunt, in majoritate, de pe rute din sudul si estul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.