Romania va fi tara din UE cu procesul cel mai accentuat de imbatranire a populatiei si, totodata, va avea un procent de cheltuieli cu pensiile din PIB printre cele mai mari, a declarat, joi, la prezentarea unui studiu privind pensiile, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu, a precizat ca ar trebui avut in vedere faptul ca Romania va fi tara cu procesul cel mai accentuat de imbatranire a populatiei din toata Uniunea Europeana, la asta contribuind natalitatea scazuta, mortalitatea infantila si migratia fortei de munca, in special a celei tinere.

"Daca vor mai fi persoane care vor pleca sa isi gaseasca un loc de munca in strainatate, acelea vor fi tocmai persoanele tinere. Aceste componente, corelate si cu cresterea sperantei de viata, vor duce la cel mai mare procent de imbatranire a populatiei in Romania", a spus ministrul Muncii, potrivit MEDIAFAX.

O consecinta a acestei situatii va fi, in opinia Marianei Campeanu, cresterea procentului din PIB al cheltuielilor cu pensiile.

"Procentul cheltuielilor cu pensiile in PIB va creste si va fi unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeana", a spus ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.