Primarul din comuna buzoiana Bradeanu, izolata din cauza zapezii, a declarat, marti, ca firma care trebuia sa deszapezeasca drumurile din localitate "isi bate joc de ei" si ca oamenii vin "disperati" la Primarie pentru a cere sa fie curatate drumurile judetene, intrucat nu mai au alimente.

Primarul din Bradeanu, Nistor Stefan, a declarat ca toate satele care apartin comunei sunt izolate, intrucat firma care trebuia sa deszapezeasca drumurile nu a facut acest lucru.

"Noi local am rezolvat. Oamenii care au putut si-au deszapezit in curti, noi am intervenit, insa mai trebuie deszapezite drumurile. Degeaba avem noi grija si sunt oamenii de la Consiliul Judetean care ne ajuta, daca cei care se ocupa de deszapezirea drumurilor isi bat joc de noi", a spus primarul, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca suna de doua-trei zile la reprezentantii firmei care ar trebui sa se ocupe de deszapezirea drumurilor judetene, insa acestia nu i-au raspuns niciodata.

"Cei de la firmele de deszapezire nu mi-au raspuns niciodata, de doua-trei zile ii sun", a mentionat primarul.

Edilul a precizat ca oamenii nu mai au alimente si vin "disperati" la Primarie pentru a cere sa fie deszapezite drumurile judetene, "singura lor fericire fiind ca nu s-a luat si curentul".

Nistor a precizat ca in unele zone din comuna Bradeanu zapada atinge si patru metri.

"Suntem blocati complet. Sunt 2.890 de persoane in trei sate Bradeanu, Smardanu si Mitropilia. Suntem blocati de sambata, toti ma intreaba cand ne despapezesc. Sunt zone cu zapada de doua, trei, chiar patru metri. Am avut case complet acoperite cu zapada. Cei care vin dinspre Scutelnici nu mai au combustibil. Isi bat joc de noi cei care fac deszapezirea, nu raspund la telefon", a mai spus alesul local.

Pentru deszapezirea drumurilor judetene, Consiliul Judetean Buzau are contract cu trei firme, Liciu Con, Nikost Impex si Petro Consind, iar valoarea totala a contractului este de 12,88 milioane de lei, potrivit purtatorului de cuvant al CJ Buzau, Oana Ghimbasanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.