Bucurestiul si zece judete vor fi, de vineri, ora 18.00, pana duminica, la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, alte 16 judete fiind avertizate cu cod galben.

Cod portocaliu

Potrivit ANM, in prima parte a intervalului ninsorile vor fi abundente in cea mai mare parte a Olteniei (judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Valcea), unde stratul de zapada va depasi local 30...40 cm, iar vantul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

In cursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica, viscolul se va intensifica in Muntenia, iar in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, temporar vor fi rafale ale vantului de peste 75...80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolita.

Cod galben

In intervalul mentionat, vremea se va inrautati. In sudul si estul tarii va ninge, iar vantul va avea intensificari, viscolind ninsoarea. Vitezele vor depasi la rafala 60...70 km/h in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura, zone in care si stratul de zapada va fi consistent.

Vor fi precipitatii mixte si se va depune polei local in Dobrogea, iar in prima parte a intervalului si in Banat, sudul Olteniei si al Munteniei. Cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 20 l/mp in 24 de ore.

In restul teritoriului ninsorile vor fi in general slabe.

Vremea se va raci, devenind geroasa in cursul noptilor si al diminetilor mai ales in estul si sud-estul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.