Palarii de paie si "cu paun", traiste traditionale, carti, plachete dar si o macheta de vapor sunt cateva din bunurile primite de Traian Basescu in 2013, presedintele nepastrand nimic, potrivit listei publicate pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

In 2013, presedintele Traian Basescu a primit 37 de cadouri, in valoare totala de 5.667 euro, din care nu a pastrat nimic. Cel mai scump bun, in valoare de 3.875 de euro, este o macheta de vapor "Deepwater Champion" primita de la Exxon Mobile si OMV Petrom. 900 de euro costa o macheta din lemn de trandafir a navei "Zheng He". In rest, bunurile primite cu titlu gratuit nu depasesc o suta de euro.

Printre cadouri se numara o statueta urs din portelan alb, in caseta alba, in valoare de 45 de euro, un set de 4 pahare din lut cu motive populare, in traista de lana (45 de euro), o sticla cu enupar si artizanat "Avram Iancu", in traista traditionala (30 de euro), o papusa in costum traditional romanesc (15 euro), dar si mai multe traiste traditionale romanesti, scrie MEDIAFAX.

Inedite sunt si palariile primite de presedintele Traian Basescu, doua cu paun, executate manual de mesterul popular Virginia Linul, din Bistrita-Nasaud si una de paie (clop).

Pe lista figureaza si patru volume: "Cate doruri sunt prin sat - poezii populare", de Maria Sterp, "Drum de fier prin praf de pusca si ploaie de stele" si "Drum de fier prin praf de pusca", ambele de Paul Brascanu, si "Spre Tara Fagaduintei", de Tinuta Grec.

Seful statului a mai primit diverse obiecte si vase decorative din plastic, lemn, portelan si ceramica, plachete aniversare, precum si o pictura pe panza "Avram Iancu", in valoare de 60 de euro.

De asemenea, pe lista bunurilor se afla si Premiul Gala Mediatorilor, "Mediator's Awards 2013", din sticla, in cutie albastra. De la Patriarhie, presedintele a primit o placheta cu Catedrala Nationala, in suport rosu (20 de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.