Inspectoratul Scolar Gorj a deschis, miercuri, o ancheta la scolile din Bumbesti Jiu, in conditiile in care aproximativ 200 de elevi de la mai multe unitati de invatamant sunt dusi la analize dupa ce un profesor a fost diagnosticat cu tuberculoza, managerii scolilor neanuntand situatia la ISJ.

Un profesor de muzica din Bumbesti Jiu, care avea ore la liceul si scoala generala din oras, precum si la alte unitati de invatamant cu mai putini elevi din apropierea localitatii, a fost diagnosticat cu TBC, in 29 decembrie, fiind internat la Sanatoriul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" din localitatea Runcu.

Dupa vacanta scolara, Directia de Sanatate Publica Gorj a dispus dezinfectia in clasele din scolile respective, iar elevii de la liceul din Bumbesti Jiu si scoala generala din oras au fost vaccinati, fiind testati pentru depistarea unei eventuale imbolnaviri. De asemenea, incepand de marti, aproximativ 200 de copii sunt supusi unor investigatii medicale suplimentare la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu, scrie MEDIAFAX.

Astfel, 50 de elevi au fost adusi, marti, la sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean pentru investigatii suplimentare, alte grupuri de cate 50 de elevi urmand sa fie aduse la Targu Jiu pentru investigatii suplimentare pana vineri, dupa ce cadrele medicale au constatat ca se impune acest lucru in urma analizarii rezultatelor testelor.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Gorj, Ion Isfan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca a aflat despre situatia de la Bumbesti Jiu marti, cand la spital au inceput sa fie adusi elevi pentru analize medicale. El a spus ca a mers la spital si a discutat cu medicii, afland ca nu sunt probleme deosebite pentru elevi.

Seful ISJ Gorj a mai spus ca miercuri dimineata a trimis inspectori la scolile din Bumbesti Jiu, pentru a afla de ce ISJ nu a fost informat despre cazul profesorului cu TBC.

"Miercuri dimineata am trimis inspectorii la unitatile de invatamant de la Bumbesti Jiu pentru a afla ce anume s-a intamplat acolo si de ce niciun director nu a informat si Inspectoratul Scolar despre aceasta situatie. Nu se poate sa avem sute de elevi vaccinati pentru ca au intrat in contact cu acel profesor, iar eu sa aflu de la jurnalisti ca avem o problema medicala la acele scoli. Nu sunt probleme deosebite pentru copii, in sensul ca ar avea vreunul TBC. Cei care fac investigatiile suplimentare, adica radiografii la plamani, au o imunitate mai scazuta si e bine sa li se faca toate procedurile pentru a elimina orice suspiciune", a spus seful ISJ Gorj.

Citeste si:
Peste 540 de replici ale celor două cutremure din Gorj, patru doar...
Peste 540 de replici ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.