Starea celor patru raniti in accidentul aviatic produs luni este stationara, iar acestia au fost reevaluati de medici de la toate specialitatile, stabilindu-se ca nu se impun interventii chirurgicale suplimentare, au anuntat, miercuri dimineata, reprezentantii Spitalului Judetean din Cluj.

Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Petru Susca, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri dimineata, ca pacientii au fost reevaluati de medici de la toate specialitatile, respectiv Chirurgie generala, Chirurgie vasculara, ORL, Oftalmologie, Chirurgie toracica, Chirurgie buco-maxilo-faciala, Ortopedie, Traumatologie si Neurochirurgie.

Potrivit MEDIAFAX, el a precizat ca acolo unde a fost cazul au fost reevaluate examinarile imagistice si nu au existat indicatii pentru interventii chirurgicale suplimentare.

"Starea pacientilor este stationara (...) In prezent, pacientii sunt urmariti si monitorizati in continuare in sectia de terapie intensiva", a mai afirmat managerul SJU Cluj.

Raspunzand unor intrebari, el a spus ca si copilotul, care are cele mai grave leziuni, este in stare stabila: "Copilotul este intr-o stare nu la fel de buna ca si ceilalti, dar si el este in continuare in stare stabila".

Intrebat daca va fi externat vreunul dintre raniti, managerul SJU Cluj a spus ca la ora 15.00 vor putea fi furnizate mai multe informatii.

Cei patru raniti internati la SJU Cluj sunt medicii Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius (Bihor), precum si copilotul Razvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.