Consiliul Concurentei a sanctionat Loteria Romana, Intralot, Intracom si Lotrom cu amenzi in suma totala de 16,85 milioane lei (3,76 mil. euro) pentru ca au realizat o intelegere privind implementarea programului video-loterie, prin stabilirea unei obligatii de neconcurenta in cadrul contractului.

"Autoritatea de concurenta a constatat ca cele patru companii au realizat o intelegere privind implementarea programului video-loterie in Romania, prin stabilirea unei obligatii de neconcurenta in cadrul contractului de credit – furnizor. Obligatia de neconcurenta prevedea ca pe perioada derularii contractului, 2003-2013, Loteria Romana nu avea voie sa desfasoare un alt program de video-loterie sau unul similar in cooperare cu alte companii", se arata intr-un comunicat al institutiei, scrie mediafax.

Desi au existat oferte primite din partea altor companii privind implementarea unui alt program de video-loterie, clauza de neconcurenta cuprinsa in contractul incheiat intre cele patru companii a condus la restrangerea concurentei atat pe piata exploatarii masinilor electronice cu castiguri din Romania, cat si pe pietele aferente productiei/comercializarii de echipamente.

"Conform legislatiei din domeniul jocurilor de noroc, Loteria Romana detine exclusivitate pentru activitatea de video-loterie, iar restrictia cuprinsa in contract a eliminat concurenta de pe aceasta piata prin derularea a unui singur asemenea program pe o perioada de 10 ani", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.