Echipa de ancheta formata din procurori, ofiteri criminalisti si inspectori ai Aviatiei Civile urmeaza sa ajunga, marti dimineata, la locul in care s-a prabusit avionul care avea la bord echipaj medical, pentru a incepe cercetarile, afirma seful Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar.

Procurorul-sef al Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca echipa de cercetare in cazul avionului prabusit in Apuseni a ajuns in apropierea locului accidentului si urmeaza sa inceapa cercetarile.

Augustin Lazar a spus ca cele doua persoane decedate in urma accidentului, respectiv pilotul Adrian Iovan si o studenta, au fost transportate la Serviciul de Medicina Legala Alba, unde medicii legisti urmeaza sa faca autopsiile.

"Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia coordoneaza ancheta si au ajuns in apropierea locului unde se vor desfasura cercetarile. Aici se afla o echipa de cercetare alcatuita din specialisti criminalisti de la Institutul de Criminalistica al Politiei Romane, de la inspectoratele de politie din Alba si Cluj. Activitatea de cercetare va incepe in scurt timp, de indata ce echipa va reusi sa ajunga la locul accidentului", a spus Lazar.

El a adaugat ca nu poate oferi mai multe detalii deoarece este doar debutul anchetei, precizand ca cercetarile vor fi facute de catre o echipa formata din procurori, ofiteri de politie, ofiteri criminalisti si inspectori ai Aviatiei Civile.

Intrebat cum este inregistrat dosarul, el a spus ca este vorba despre un accident aviatic.

"Evident este vorba de un accident aviatic, la fata locului sunt inspectori ai Aviatiei Civile care vor incepe culegerea primelor date, iar apoi vor formula ipoteze cu privire la producerea accidentului", a mai spus procurorul.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusit sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

Citeste si:
Procurorul general al Ucrainei: Soldații ruși folosesc tot mai...
Procurorul general al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.