Consiliul Municipal al Elevilor face un apel catre elevi sa ii semnaleze orice solicitari de foloase necuvenite care vin din partea angajatilor unitatilor de invatamant.

"Noi pledam pentru un invatamant modern, transparent, in afara oricaror mijloace si practici imorale si ilegale. (...) facem apel catre colegii nostri sa ne fie semnalate orice solicitari de foloase necuvenite care vin din partea angajatilor unitatilor de invatamant", arata reprezentantii elevilor din Municipiul Bucuresti.

Totodata, acestia considera ca "materialele aparute in mass–media in ultima perioada, afecteaza imaginea si activitatea scolilor, elevilor si a cadrelor didactice care muncesc cu daruire".

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a transmis, joi, catre toate unitatile de invatamant preuniversitar din Bucuresti, o adresa prin care li se solicita "masuri urgente prevenirea si combaterea coruptiei in educatie".

Astfel, la nivelul fiecarei scoli se va constitui o comisie care va efectua o verificare interna privind o posibila incalcare a prevederilor legale in vigoare referitoare la implicarea cadrelor didactice sau a altor angajati ai unitatii, in strangerea de sume de bani de la parintii elevilor pentru diferite activitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.